CO₂-prestatieladder

Braet zet zich in voor de wereld van morgen door op een duurzame manier te ondernemen en investeren. We dragen bij aan een duurzame leefwereld zowel via onze mensen als via ons machinepark om zo het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen van de toekomst inzake klimaat, milieu en omgeving. Braet heeft zich verbonden om de CO₂-uitstoot in het bedrijf te verminderen om zo een certificering op de CO₂-prestatieladder te kunnen bekomen en de impact op mens en milieu te verminderen.

De CO₂-prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument om bedrijven en overheden te helpen hun CO₂-uitstoot te reduceren. In 2023 wil Braet het certificaat Niveau 3 behalen. We hebben onze CO₂-voetafdruk in kaart gebracht en willen binnen iedere tak van onze bedrijfsvoering inzetten op duurzaam energieverbruik, maximale energiebesparing en nieuwe energiebronnen.

Uit een grondige meting van al onze activiteiten, bleek dat we bij Braet jaarlijks 589,03 ton CO₂ uitstoten in het jaar 2021, waarvan 52% afkomstig is van de werven en 48% van alles wat met onze kantoren en stapelplaats te maken heeft. Dit willen we verlagen door in te zetten op wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en andere. Het is onze ambitie om tegen 2030 een verlaging te hebben doorgevoerd van 16%.

Documenten:

Op de website van SKAO kunt u extra informatie vinden met betrekking tot de CO2 prestatieladder.

Op zoek naar de job van je leven?

Stop met scrollen