Tijdens de twee wereldoorlogen werden in België en de ons omringende landen grote hoeveelheden munitie en springtuigen ingezet, waarvan een groot gedeelte al dan niet ontploft in de bodem is achtergebleven. Men gaat er van uit dat ongeveer 15% van de afgevuurde springtuigen bij inslag niet ontploften en als blindgangers in de bodem zijn ingeslagen. Dagelijks worden openbare besturen, bouwheren en aannemers tijdens graafwerken met deze niet-ontplofte explosieven geconfronteerd. De nood aan een flexibele en gespecialiseerde partner voor het ontmijnen van oorlogsmunitie blijft dan ook groot.

25 jaar geleden richtte Braet haar afdeling EOD op. Vandaag beschikt het familiebedrijf over een uitgebreide expertise in het opsporen en uitgraven van niet-ontplofte oorlogsmunitie uit WOI en WOII, in binnen- en buitenland.

Elke uitdaging met niet-ontplofte explosieven wordt snel, efficiënt en veilig aangepakt, zowel op land als op het water.

  Item 1 of 0

  Doorgedreven expertise en kennis van zaken

  Bij het opsporen van explosieven zijn een doorgedreven expertise en kwalitatief materiaal cruciaal. Wij investeren dan ook voortdurend in onze medewerkers en volgen de nieuwste technologieën op de voet.
  • Onze CTE-deskundigen hebben een zeer ruime expertise in zowel detectietechnieken en data-interpretatie, targetbenadering en munitiekennis.
  • Het ontmijningspersoneel en de projectleiding nemen actief deel aan bijkomende opleidingen en internationale congressen.
  • We volgen nauwgezet de technologische marktevolutie op het vlak van detectie en opsporing en kijken uit naar de best beschikbare technologieën, zowel voor oppervlakte- als voor dieptedetectie.
  • Dankzij onze 130 jaar ervaring als aannemer waterwerken en civiele bouw beschikken we over aangepaste technische middelen en zijn we bovendien erg vertrouwd met de bouwsector, wat een pluspunt is bij het uitwerken van specifieke remediërende maatregelen bij bouwactiviteiten op munitieverdachte sites.
  • download-1-2
  • download-1
  • cs-ooo-1020x1020-2-300x300

  Alle ontmijningsactiviteiten verlopen in overeenstemming met de praktische leidraad “Het preventief opsporen en ruimen van niet-ontplofte conventionele en toxische explosieven in de ondergrond en de waterbodems” van het Vlaamse Ministerie van Openbare werken, de meest recente IMAS (International Mine Action Standards)-richtlijnen opgesteld door de UNO en de Nederlandse CS-OOO richtlijnen.

  dscf0038

  Braet laat zich omringen door sterke partners

  • braet_rgb_icon_negatief
  • braet_rgb_icon_negatief-2
  • braet_rgb_icon_negatief-3

  Ons EOD team staat in rechtstreeks contact met gespecialiseerde partners. Nadat we de niet-ontplofte explosieven hebben opgespoord, blootgelegd en geïdentificeerd, analyseren we het risico en stellen we een veiligheidsperimeter in. Daarna nemen onze gespecialiseerde partners over voor de opruiming en de ontmanteling.

   

  ISO-9001 & VCA**-gecertificeerd

  1j8a0221

  Als bedrijf stellen we hoge eisen aan onze dienstverlening en het werk dat we opleveren. Daarnaast investeren we onophoudelijk in het welzijn en de veiligheid van alle betrokken partijen.

  Samen werken maken van uw project?

  Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek